DUYURULAR

GÖLOVA EĞİTİM KÜLTÜR VE KALKINDIRMA VAKFI


Gölova Eğitim-Kültür ve Kalkınma Vakfı 1995 yılında İstanbul'da kurulmuş ve kuruluştan bugüne kadar 25 yıl geçti.


Bu 25 yıl içinde önceki vakıf başkanlarımız ve İstanbul-Gölovadaki komşularımızın katkıları ile önemli bir mesafe kat etmiştir. Vakıf Başkanlığının bana tevdi edilmesinden sonraki yıllarda bende aldığım görevi yerine getirmeye gayret ettim ve bugüne kadar gelmesi için Vakıf Yönetimindeki çalışma arkadaşlarımla, Gölovalılarla, Kaymakamlarımızla, Belediye Başkanlarımızla işbirilği, fikir birliği yaparak 25. yılını tamamladık.

Yapmaya gayret ettiğimiz işlerin başında öğrencilere burs vermek ve diğer katkıları sağlamak olmuştur. Gönlümüzden daha fazlası geçse de elimizdeki imkanlarla öğrencilerimize ulaşabildik. Bunun yanında Gölovada Kültür, Eğitim, Spor ve Sanatsal etkinliklerinin, çevre düzenlemelerinin daha iyi olması, daha fazla olması için Gölova Vakfı'nın imkanlarını hayırseverlerimiz ile yerel Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla birleştirerek el birliği içinde çalışmalar yapabildik.

Tüm ilgililerle ve Gölovalılara teşekkür eder gelecekte Vakfımızın yaşaması için gerekli gayretin ve özverinin sağlanacağına inanarak Gölova Vakfı'nın 25 yılının hayırlı olmasını diliyorum.


Sıtkı AYAN

GÖLOVA EĞİTİM-KÜLTÜR ve KALKINMA VAKFI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

Gölova Eğitim-Kültür ve Kalkınma Vakfı Kurulalı 25 yıl oldu. Kuruluşundan bu yana Gölova Vakfı kendi imkanları ile Gölovalı komşularımızın katkıları ile Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızın iş birliği ile 25 yılı geride bıraktık.


Gölova insanı İstanbul'da uzun zamandan beri gurbetçilik yaparken bir yandan da kendi cemiyetinin ve Gölovanın sorunları ile ilgilenmiş ve Gölovada Belediye (1972) ve ilçe teşkilatının (1991) kurulmasıyla önceki dernekleşme faaliyetlerini Vakfın kurulması yönüne çevirmiştir.

1995 yılında kurulan Vakfımızın öncelikli hedefi eğitim, ağaçlandırma, çevre düzenleme, yardımlar ve kültürel faaliyetler olmuştur.


Bunlardan eğitim ile ilgili konuya öncelikle bakılacak olursa: Gölovada 1970-1971 öğretim yılına kadar yalnız beş yıllık ilkokul müfredatı vardı ve eğitim bugün kültür evi olan Taş Mektep diye bilinen binada yapılıyordu. 1970-1971 de ortaokul açıldı. Ortaokul binası olmadığı için daha önce cemiyetler tarafından yaptırılan Kuran Kursu olarak hizmet veren binada eğitim-öğretime başladı.

Bütün sıkıntılara rağmen Gölova Ortaokulu'nun ilk öğretmeni ve Müdüresi Güner Ercan Hanımın ve diğer öğretmenlerimizin gayretleri ile birçok öğrenci ortaokuldan mezun oldu. Bunlar daha sonra lise ve üniversiteye giderek mezun oldular.


Gölova ortaokulu 1980'e kadar bu binada eğitimini sürdürdü ve o yıl yapımı tamamlanan temel eğitim binasına taşındı. Bu binanın arsası da yine Gölovalılar tarafından parası ödenerek alınmıştır.

Gölovalı komşularımızdan rahmetli Hasan Şakar'ın arsasını bağışladığı arazi üzerinde yatılı bölge okulu inşaatı başladı. Mülkiyeti Vakfımıza geçen bu binanın kaba inşaatı tamamlandıktan sonra İl Tüzel Kişiliğine devredilerek inşaat tamamlandı ve eğitime başladı.

Gölova Lisesi mezunları öncelikli olmak üzere, üniversiteye giden talebelere burs verilmiş ve verilmeye devam edilmektedir. Bugüne kadar 3.000den fazla öğrenciye 2.500.000 liradan fazla burs verilmiştir. Bu meblağın %80 den fazlası vakıf başkanımız Sıtkı Ayan tarafından karşılanmıştır.


Gölova Eğitim-Kültür ve Kalkınma Vakfı Vakfımız ilk yapılan kapalı spor sahası arsasını bağışlamış, Feyzullah Ayan kütüphanesi ve yüksek mühendis Hasan Yenidünya spor salonu yapılmıştır.

Vakfımız 2000'li yıllarda Gölova Çarşısı içinde kütüphane açmış, halkımızın ve öğrencilerimizin faydalandığı bu kütüphane daha sonra liseye taşınmıştır.

1972 senesinden itibaren Gölova ve Gölova yaylası ağaçlandırılmaya başlanmış olup hiç ağacı olmayan yaylamızda 70 dönümden fazla yere çam dikilmiş, bakımları yapılarak yetişmeleri sağlanmıştır.


Birçok çeşme ile birlikte yayla su şebekesi yapılmış, Gölova içme suyunun artırılması için nakit ve maddi yardımda bulunulmuştur.

1997 yılından itibaren şenlikler düzenlenmiş dana-kuzu-yağ-peynir gibi ödüllü yarışmalar düzenlenerek üretim teşvik edilmiştir.

Şenliklerimiz her sene yapılmaya devam edilmekte olup Gölovanın tanıtılmasına yardımcı olunmakta, Gölovalıların ve civar yerleşim birimlerinde bulunan herkesin hoşça vakit geçirmeleri arzu edilmektedir.


Daha nice 25 yıllara ulaşmak dileklerimizle...


Gölova Eğitim-Kültür ve Kalkınma Vakfı

Yönetim Kurulu